Brăţara cu şnur roşu - semnificaţie

Brăţara cu şnur roşu* - noul accesoriu preţios
Bratarile cu snur rosu au devenit IT Items. Incepand cu Madonna, Paris Hilton, Nicole Richie, Ashton Kutcher si pana la femei simple din Israel, toata lumea le poarta. Dar oare toti stiu semnificatia acestui snur rosu purtat pe post de bratara?

Snurul rosu vine din Kabbalah, fiind darul divin de la mormantul sacru al mamei Rachela. Potrivit unei traditii, un snur rosu se infasoara la mormant de sapte ori, devenind astfel sacru si cu puteri tamaduitoare, vindecand pe oricine il poarta la mana.
De sapte ori in jurul mormantului semnifica cele sapte zile in care Dumnezeu a creat lumea, iar culoarea rosie simbolizeaza sangele Rachelei. Se crede ca snurul rosu ofera protectie celor care au nevoie, prosperitate celor saraci si copii femeilor infertile. Ceremonia de infasurare a snurului pe mormant si transformarea acestuia intr-unul sfintit este un ritual insotit de rugaciuni catre Dumnezeu si mama Rachela.
Superstitiei deochiului i se ofera foarte mare importanta in diferite culturi religioase, astfel ca oamenii au gandit modalitati de aparare impotriva energiilor negative pe care ceilalti le indreapta (constient sau inconstient) asupra noastra. Turcii tin la intrarea in casa si in bijuterii "nazar boncuk", iar popoarele arabe au "hamsa", mana lui Fatima, fiica profetului Mohamed.
Insa, cea mai populara forma de protectie impotriva deochiului este snurul rosu purtat la mana. Chiar si in cultura noastra, copiilor mici li se pune la mana un astfel de snur pentru a nu fi deocheati. Cultura Kabbalah spune ca purtand un astfel de snur se creaza o energie mentala si spirituala protectoare.
In ultimul timp, odata cu adoptarea acestei forme de protectie de catre vedete ce au imbratisat Kabbalah si nu numai (Madonna, Britney Spears, Victoria Beckham), bratarile cu snur rosu au devenit accesorii la moda. Astfel ca, reinterpretari ale acestor simboluri au inceput sa apara. Pe o bratara din snur rosu se pot prinde cristale swarovski, banuti din aur sau argint, placute cu mesaje inscriptionate, figurine precum elefanti, trifoi, fetite, baietei si chiar, pentru dubla protectie, mana Hamsa.
* Pentru a vedea toate modelele de bratari, accesati rubricile din partea dreaptă!